Born to Run Hondendagopvang in Horst-America. Onze Visie van de unieke Hondendagopvang. - Born to Run Hondendagopvang

Born to Run
HONDENDAGOPVANG
Born to Run
Born to Run
HONDENDAGOPVANG
HONDENDAGOPVANG
Born to Run Hondendgopvang
Ga naar de inhoud
VISIE
Honden zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. En gelukkig maar. Honden zijn niet alleen enorm gesteld op hun baasjes, maar wij zijn ook enorm gesteld op hen. Ze hebben een volwaardige plek in ons leven.

Maar soms heb je wat weinig tijd om ze voldoende beweging te geven. Of je wilt het houden van een hond graag combineren met je werk of andere bezigheden. Het gevaar is dan dat jouw hond te weinig aandacht en lichaamsbeweging krijgt. Dit kan tot allerlei gezondheidsklachten of ongewenst gedrag leiden. Regelmatig in beweging zijn is juist goed voor de lichamelijke en geestelijke conditie van je hond. Voor veel honden is het ook nog eens moeilijk om langere tijd alleen te zijn. De hond is een roedeldier en is erg gevoelig voor vereenzaming. Door zorgeloos te rennen in een groot Uitloopveld kan je hond energie kwijt en door te spelen in een Weide met leeftijdsgenoten en door ontspannen omgang met andere honden, verbeteren de sociale vaardigheden van je hond en dat zorgt voor een rustig en evenwichtig karakter. Als je je hond dat zelf niet altijd kunt bieden is een professionele Hondendagopvang dé oplossing.

Bij Born to Run willen wij hondenliefhebbers graag de mogelijkheid geven om hun hond(en) iedere keer weer een geweldige dag te geven op ons grote Uitlaatterrein. Het is altijd weer een belevenis voor je hond en jij kunt met een goed gevoel bezig zijn met je werk of andere activiteiten. Je hond komt niets te kort. Sterker nog, bij Born to Run krijgt je hond alle beweging, speelmogelijkheden én aandacht die hij/zij nodig heeft. En na het bezoek aan Born to Run is je hond weer blij om jou te zien (maar denkt hij/zij stiekem toch weer aan het volgende bezoek aan Born to Run).
Born to Run Hondendagopvang
Born to Run zorgt voor een optimale situatie voor jouw hond. Er komen veel verschillende karakters bij elkaar. Een onderdanige of een rustige hond dient net zo goed een super leuke dag te hebben dan een overheersende of zelfverzekerde hond. Door het goed observeren van alle honden, kunnen wij een dusdanige groep vormen waar je hond zich prima in thuisvoelt. Het dient tenslotte een ontspannen en stressvrije dag voor jouw hond te zijn. Daarom is rust binnen de groepen zo belangrijk. Als er onrust is, is er een grotere kans op incidenten en zou de situatie binnen de groep uit de hand kunnen lopen. Door onze houding en uitstraling leren wij de honden wat wel en niet is toegestaan. Op deze manier kunnen wij een heel ontspannen sfeer creëren en een veilige omgeving, waarin je hond zichzelf kan zijn.
Pups komen in een aparte, rustige, stabiele groep zodat ze niet overweldigd worden door al te enthousiaste (grote) honden. Zo leert de pup op een natuurlijke manier de juiste "hondentaal" te spreken. Daarnaast hebben puppy's een eigen "puppyprogramma" met meer rustmomenten. Dit om te voorkomen dat de pup overprikkelt en oververmoeid raakt. En om er voor te zorgen dat de gewrichten (die nog niet volgroeid zijn) niet overbelast worden. Born to Run zorgt voor extra ondersteuning en begeleiding voor de pups zodat zij op een goede manier sociale vaardigheden ontwikkelen voor de omgang met andere honden, waar zij de rest van hun leven profijt van zullen hebben. Daarbij hoort ook zindelijkheidstraining en benchtraining. Wij hebben een eigen stabiele roedel honden, waaronder een aantal teefjes die een nest pups hebben gehad. Wij hebben veel ervaring in het creëren van de ideale situatie voor pups met optimale aandacht voor hun opvoeding, socialisatie en lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Daarnaast zien wij dat oudere honden graag wat meer rust willen hebben om lekker te luieren en te genieten van wat extra aandacht. Die rust kunnen ze in het Binnenverblijf altijd opzoeken, in een bench of op een comfortabele bank. Maar wij zien ook dat de oudjes bij ons op een positieve manier geprikkeld worden en daardoor weer in beweging komen, zodat ze langer een betere conditie houden.
Born to Run Hondendagopvang
Born to Run is niet alleen enthousiast om iedere dag weer honden een heerlijke tijd te geven, maar heeft ook veel deskundigheid in huis. Door vakliteratuur en onze jarenlange ervaring met verschillende hondenrassen hebben wij veel theoretische, maar vooral ook veel praktische kennis opgedaan op het gebied van gedrag, opvoeding en het herkennen van gedrags- en gezondheidsproblemen. Over het werken met groepen is binnen de kynologie weinig bekend. Daarom is onze jarenlange praktijkervaring de belangrijkste kennisbron. Daarnaast hebben wij diverse opleidingen en lezingen gevolgd en hebben wij voortdurend contact met collega's en gedragstherapeuten.

Wij hebben een schat aan ervaring op het gebied van hondenvoeding en we delen deze kennis graag door gedegen voedingsadvies te geven aan hondenliefhebbers die daarvoor open staan.

Born to Run biedt op een deskundige, aandachtige en veilige wijze het ultieme genot voor jouw hond!
JIJ HOUDT (VAN) JE HOND.
DOOR BORN TO RUN HOUDT JE HOND VAN JOU !
Terug naar de inhoud